47e Pantserinfanterie Bataljon - Menno van Coehoorn

Reunie website Bravo compagnie lichting 84-2Home
 
Nieuws
 
Foto gallerij
 
De pelotons
 
De mannen
 
Fox Terrier
 
Pantserstorm
 
Vogelsang
 
Bergen-Hohne
 
Klaverjas
 
Stamgasten
 
Links
 
Contact

 


18 juni 2011 Reünie van het 47 Painfbat B Cie

1984 - 1985.


De locatie is bekend: het voormalige PMT bij de Johannes Post kazerne tegenwoordig bekend als:
ECHOS Home "Het Baken"

Johannes Postweg 5
7973 JB  DARP
Telefoon: 0521-341297
 

Uitnodiging reünie

28 april 2011 - Vlak voor koninginnedag is naar alle bekende dienstmaten de officiële oproep voor oefening van “Bravo to Zero” verstuurd.
De hierin opgenomen mobilisatierichtlijnen verschaffen u de noodzakelijke informatie waar, wanneer en hoe laat u zich moet melden. Misschien heb je inmiddels al gereageerd en zelfs al geld overgemaakt voor dit niet te missen sluitstuk van onze militaire dienstplicht.
Heb je dit nog niet gedaan, wacht dan niet te lang met aanmelden. Ook als je niet komt graag even een email dat je niet komt. We willen graag weten waar we aan toe zijn.
 
Verder gelden onderstaande "rules of engagement":
 1. Meld je aan door een email te sturen naar Willem Vlieger, willem-vlieger@hetnet.nl
 2. Maak vóór 33 mei a.s. € 35 over op bankrekeningnummer 37.02.85.530 (Rabobank) te Wezep, onder vermelding van jouw geboortedatum en ‘Reünie Bcie 47 Painfbat’.
 3. Aangezien wij ons in de nabijheid van militair terrein begeven verzoeken wij een ieder te zorgen voor een geldig legitimatiebewijs en dit bij u te dragen;
 4. Als u de bewegwijzering “P” volgt komt u uit op de centrale parkeerplaats waar voldoende ruimte is om uw voertuig te parkeren;
 5. Het verzoek is om uw voertuig niet in de berm voor het PMT te parkeren;
 6. Parkeren is alleen toegestaan op de daartoe aangegeven plaatsen;
 7. Uw betaling is uw aanmelding;
 8. Deelname aan deze oefening is geheel voor eigen rekening en risico;
 9. Om de kosten voor de oefening betaalbaar te houden is er gekozen voor een vast pakket aan eten en drinken;
 10. Aanvullende consumpties zijn voor eigen rekening;
 11. Tenue: burger;
 12. Na afloop van de oefening is er geen gelegenheid tot het inrichten van een schuilbivak of enige andere vorm van overnachting.Geeft acht.......Mannen, luisteren!

Voorafgaande aan de reunie sleutel ik even gauw een webpaginaatje in elkaar met de bedoeling wat foto's te plaatsen om alvast wat herinneringen op te halen en te verversen zodat we elkaar aanstonds sterke verhalen kunnen vertellen. Deze website is zo als hij is en ik zal hem langzaamerhand uitbreiden met meer foto's.
Dat de meeste foto's niet van de allerbeste kwaliteit zijn moge duidelijk zijn. Mijn foto's zijn gemaak met een goedkope pocket camera die tijdens manoeuvres makkelijk mee te nemen was in de liboza. Anyway veel plezier en tot ziens.
Ingerukt mars!

Ben Uijtenhaak


Mijn opkomstAls dienstplichtige moest ik op 7 maart met de eerste reisgelegenheid na 6:59u richting Ede om mijzelf te melden bij de Elias Beekman Kazerne alwaar ik een opleiding kreeg bij de ElCie (Elektronica Compagnie) van de Verbindingsdienst.
Na een twee maanden durende opleiding tot radiomonteur kwam ik naar Havelte bij het 47ste.

De dag van mijn opkomst kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. We werden met 4 tonners afgehaald van het station in Ede. Het was na het carnavalsweekend en een groot aantal gasten had nog flink last van een kater. Na de rit achterin naar de kazerne zagen ze helemaal groen en geel.
’s Middags hadden ze nog geen trek in de lunch. :- )

Ben Uijtenhaak


"Ons" logoKlik op afbeelding voor vergrote weergave
 • Willem Vlieger maakte me onlangs attent op het feit dat de Bravo Compagnie een eigen logo had. Typisch iets dat ik totaal gemist heb. Geen flauw benul van. Enigszins vaag bekend kwam de sigaren rokende aap mij wel voor. Blijkt dat de afbeelding van de gorilla boven de ingang van de compagnies-bar was aangebracht. Vandaar ook de naam: Borilla Bar.
 • Volgens Alfred van Esch is dit logo omstreeks 1980/1981 bij de bar aangebracht. Er was toen ook een t-shirt te koop met het embleem. Korporaal van Esch, chauffeur van de Bravo 30, was destijds Technisch Specialist en tekende voor 6 jaar als KVV-er (Kort Verband Vrijwilliger). Het beruchte t-shirt is hij inmiddels ontgroeid.
top

47e Painfbat · Bravo Compagnie · Lichting 84-2 · Johannes Post Kazerne · Havelte · Email: ben@uijtenhaak.nl